Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Hverdagen på Kronhjorten

​På hverdagen går vores beboere i skole eller på ungdomsuddannelse.

Morgenen starter mellem 6.30-7. hvor vi vækker de unge og hjælper dem, eller støtter dem i morgenhygiejnen, når de har fået tøj på og er klar til dagen, mødes vi i stuen hvor vi tager hinanden i hånden og siger ”godmorgen”, så synger vi en morgensang og siger et morgenvers.

Derefter der morgenmad i køkkenet og så bliver børnene / de unge hentet af deres kørselsordninger og bliver kørt til deres skole eller ungdomsuddannelse.

Når børnene/de unge kommer hjem om eftermiddagen, står vi klar på parkeringspladsen og tager imod dem.

Når de kommer ind, tager de overtøj af, lægger madkassen i køkkenet og vi støtter dem i at vaske hænder. Derefter planægger vi eftermiddagen med dem, dette forgår efter deres aktivitetsplan som forløber over en uge så aktiviteterne gentager sig på faste ugedage. Vi visualiserer eftermiddagens forløb med Boardmaker. Derefter samles vi i køkkenet hvor der er dækket op med saft, frugt og lidt at spise.

En eftermiddag kan f.eks. indeholde følgende aktiviteter: Hente brænde, dække eftermiddagsbord, høre musik, i stalden, slå græs, gåtur i skoven, cykle i haven, det kan også være at man går til en fritidsaktivitet. Børnene/ de unge har forskellige aktiviteter alt efter hvad der passer til deres interesser og deres udvikling.

Kl 18 er der aftensmad. Vi samles i gangen og det barn/ den unge der har dækket bord, kommer ud og siger ”værsgo” så sætter vi os til bords.

Måltidet starter med at vi siger et vers, så tager vi hinanden i hånden og siger ”velsignet være maden”. Når alle har fået mad på tallerkener, bliver der sagt “værsgo”. Når alle er mætte, synger vi en tak for mad sang og alle hjælper med at rydde af bordet.

Dette bordritual bruger vi ved alle måltider undtagen eftermiddagssamlingen, det indrammer måltidet og markerer begyndelse og slut. De fleste af vores børn/ unge har brug for dette og de trives med at det er veldefineret og velkendt.

kl 19.30 er der samling i stuen, hvor vi der bliver hygget med tændte stearinlys eller ild i brændeovnen om vinteren. Vi synger nogle sange, læser eventyr eller historie og til sidst siger vi vores aftenvers, tager hinanden i hånden og siger godnat.

Derefter puttes børnene / de unge. Inden de sover taler vi igennem med dem hvad der er sket i den forløbne dag og vi slutter af med et godnat vers.

Lørdag og søndag er beboerne enten på Kronhjorten eller evt. på weekend hos familien. Weekenderne på Kronhjorten går som regel med ridning, oprydning på værelserne, skovtur, leg i haven eller andre aktiviteter, ligesom også dyrene skal passes.

I ferierne har man mulighed for at have større aktiviteter ud af huset, her tilpasser vi det så dagene stadig er forudsigelige og vi har højst nogle få større aktiviteter ud af huset i løbet af en uge. Om sommeren kan vi bade i Buresø, det er Danmarks reneste sø og ligger så tæt på så det passer lige med en lille formiddags- eller eftermiddagstur

Kronhjorten
Lystrupvej 64
3550 Slangerup

​Bosted Kronhjorten

Lystrupvej 64

3550 Slangerup DK

Tlf: Kontor:    48279001   Kl.08.30 til kl.14.30.

Tlf: Huset:     48278001