Pædagogik

Vores pædagogik bygger på Rudolf Steiners pædagogiske impuls og suppleres med andre pædagogiske metoder som f.eks. TEACCH og TEGN TIL TALE.
Selv om Rudolf Steiner holdt sine foredrag om pædagogik i starten af sidste århundrede mener vi at det fortsat er den mest moderne pædagogiske impuls. Steiner pædagogikken giver struktur, rytme i dagen, ugen og året. 

Forskning inden for området især fra 60erne og frem har påvist de positive effekter af mange af Rudolf Steiner pædagogikkens metoder. Et eksempel er Bruno Betteleheims undersøgelser som blev kendt herhjemme i 80erne. Bl.a. påviste Bettelheim at eventyr har stor betydning for børns udvikling. På lige fod med håndværk, musik og kunst.

Udover Steiner pædagogikken bruger vi nye pædagogiske metoder i det omfang de kan hjælpe vores beboere, derfor bruger vi TEACCH og PECS til at kommunikere med og vi visualisere dagsforløbet med BOARDMAKER for at understøtte beboernes forståelse af dagens forløb. 
Vi tilbyder også glutenfri og laktosefri kost til de beboere der har gavn af det. Forskning tyder på at kosten kan have en effekt på  bl.a. ADHD og autisme.

Vores unikke kombination af pædagogiske metoder har vist sig at give synlige resultater. Vi oplever beboernes adfærd er blevet roligere og deres almentilstand er forbedret.

Kronhjortens pædagogik er understøttet af den naturskønne beliggenhed. Dagligt skal vi i vores smukke have for at fodre kaninerne og i sommerhalvåret høster vi grøntsager i køkkenhaven.

Pædagogikken  er understøttet af en god kommunikation. Derfor lægger vi meget vægt på et godt samarbejde med beboernes forældre. Vi har to fester om året hvor forældre og pårørende er inviteret.

Forholdet til beboernes sagsbehandlere er også meget vigtigt, vi holder mindst et statusmøde om året med sagsbehandlerne. 

Kontakt os

Bosted Kronhjorten Lystrupvej 64, 3550 Slangerup DK

Kontor: 48 27 90 01

M-T-T-F 8.30-14.30

CVR NR. 17 86 01 86

Huset: 48 27 80 01

Efter kl.14.00

CVR NR. 17 86 01 86