PÅ KRONHJORTEN FÅR VI ALTID EN SUND OG VARIERET KOST


Vi bruger biodynamisk, økologisk, laktose og glutenfri kost i det individuelle behandling af vores beboere.

En sund kost er varieret og lavet fra bunden af lokal dyrket/produceret økologiske/biodynamiske råvarer der er årstids-betinget/relateret. Kronhjorten er certificeret og har det økologiske guldmærke det betyder at mindst 90% af alle de madvarer vi benytter, er økologiske/biodynamiske.

Kronhjorten har en køkkenhave hvor vi dyrker div. grøntsager. For at støtte og udvikle vores beboeres oplevelse af den mad vi spiser, inddrager vi dem i at:

   – Hente grøntsager i køkkenhaven og jordkælderen

   – Deltag i indkøb/afhentning 

Der udarbejdes en sæson betonet kostplan. Beboernes selvbestemmelse og medindflydelse kommer til udtryk på beoernes husmøder. Beboerne har evt. en fast dag, hvor de hjælper med madlavningen under hensyntagen til den enkeltes kompetencer.

Morgenmad:

Dagens grød, yoghurt, mysli, brød/boller, smør, honning, syltetøj og ost. Fredag morgen tilføjer vi spejlæg og i weekenden fx chokolade pålæg, juice og evt. spejlæg.

Frokost:

Brød, forskelligt pålæg og grønt evt. rester fra gårsdagens aftensmad.

Aftensmad uge-plan:

Mandag: pasta og kødsauce

Tirsdag: kylling med årstidens grønt (kylling på 100 måder)

Onsdag: fisk med årstidens grønt (fisk på 100 måder)

Torsdag: vegetarret

Fredag: beboernes ønsker – de skiftes til at bestemme

Lørdag: åbent for ønsker på dagen – forskelligt        

Søndag: vegetar pizza

Kost og diagnose: Kronhjorten arbejder med forskellige diæter fx glutenfri og laktosefri, hvis der er behov for det i forhold til beboernes diagnoser. De forskellige diæter vil stadig opfylde kravene fra afsnit 1. En individuel kostplan kan også være udarbejdet af en diætist og vil stadig opfylde kravene fra afsnit 1. Som del af en sund varieret kost kan der indgå kosttilskud.

På tur: Når vi spiser ude, bestræber vi os på at finde cafeer og restauranter, der har samme værdier som Kronhjorten.

Festlige sammenkomster: Vi bestræber os stadig på at opfylde kravene fra pkt. 1 men er mere fleksible ved den type lejligheder.

Kronhjorten har fået en Smiley

Da vi er en institution, får vi besøg af fødevarestyrelsen, som kontrollerer ting som fx opbevaring af madvarer, temperatur i køleskab, renlighed mm.